هرگز در کتری، سماور و چایساز آب داغ نریزید. چون ذرات معلق روی آب باقی میماند و در لیوانها آب داغ و زلال نخواهید داشت. همچنین پس از به جوش آمدن آب در چایسازها، کمی صبر کنید تا ذرات معلق تهنشین شود.
اگر میخواهید چایتان زود آماده شود ابتکار به خرج دهید ، به اندازه یک لیوان آب در کتری بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. زمانی که جوشید ، چای را دم کنید و سپس کتری را پرکنید و بگذارید تا بجوشد. زمانی که به جوش آمد، چای غلیظ درست شده را رقیق کنید و دیگر نیاز به زمان بیشتری برای دم کشیدن نیست.
اغلب با ایجاد تغییراتی در خانه می توان از بروز سوختگی جلوگیری کرد:
شمع روشن، کبریت و فندک را از دسترس اطفال دور نگه دارید.
زمانی که خواب آلوده هستید و یا قرص خواب و آرامبخش مصرف کرده اید سیگار نکشید.
غذا و نوشیدنی داغ و یا اطوی داغ را از لبه میز یا پیشخوان دور نگه دارید.
از دستگا های بخور با بخار آب سرد به جای دستگاه های مرطوب کننده با بخار آب داغ استفاده کنید.
کودکان را از گاز و شومینه روشن دور نگه دارید.
دسته کتری همیشه به سمت دیوار باشد و در صورت امکان در بیرون از منزل آشپزی کنید.
هرگز کودکتان در هنگام پخت و پز در بغلتان نباشد.
در هر طبقه خانه دستگاه تشخیص دهنده دود را نصب کنید و باتری آن را هر ماه چک کرده و در صورت نیاز عوض کنید.
لباس خواب کودک باید از پارچه غیر قابل اشتعال باشد.
شلواری که ایجاد عرق می کند و یا تی شرت گشاد جایگزین خوبی برای لباس خواب کودک نیستند. همچنین لباس خواب کودک بایستی کاملا اندازه باشد.
ترموستات آبگرمکن را برای دمای بیش از ۴۹ درجه تنظیم نکنید. اگر قادر به تنظیم ترموستات آب گرمکن نیستید یک دستگاه جلوگیری کننده از آب جوش روی دوش حمام نصب کنید.
اگر در یک روز خیلی گرم مجبورید ماشین را در آفتاب پارک کنید، روی صندلی ها، کمربند و فرمان ماشین را با پارچه بپوشانید. خصوصا روی صندلی بچه چراکه می تواند برای کودک بسیار داغ باشد.
با استفاده از کرم های ضد آفتاب از پوست خود در برابر اشعه آفتاب محافظت کنید و در صورت امکان به محل های سایه بروید و از آفتابمستقیم پرهیز کنید.
اگر برای حاضر کردن چای و آب جوش از کتری استفاده میکنید آب کتری را تا نصفه پر کنید و بگذارید خوب جوش بیاید. با این مقدار آب، چای را دم کنید. سپس کتری را پر کنید تا در حین دم کشیدن چای، آب هم جوش بیاید. در این صورت چای شما مدت طولانی گرم میماند ولی نمیجوشد.
اگر از مایکروفر استفاده میکنید این مطلب بسیار مهم را بخوانید
یک فرد 26 ساله جهت درست کردن یک فنجان قهوه، یک لیوان آب را در مایکروفر قرار داد(کاری که قبلا بارها انجام داده بود). دقیقا نمیدانم چه زمانی را روی دستگاه تنظیم کرد اما و به من گفت که قصد داشته آب به جوش برسد . وقتی که دستگاه خاموش میشود، ایشان لیوان محتوی آب را از مایکروفر خارج میکند. او میگوید وقتی لیوان را برداشتم آب نمیجوشید، اما بلافاصله تمام آب داخل لیوان بصورت انفجاری به صورتش پاشیده شد و لیوان سالم و خالی در دستش باقی ماند تازمانی که او لیوان را زمین انداخت . تمام صورتش تاول زد و دچار سوختگی درجه یک و دو گردید، به گونه ای که ممکن است جای زخمها بر صورتش بماند. همچنین ممکن است بخشی از بینایی چشم چپ ایشان از دست برود. زمانی که ایشان در بیمارستان بود، پزشک معالج ایشان گفت که موارد دیگری مشابه اتفاقی که برای ایشان افتاده مشاهده کرده است و هیچگاه نباید آب خالص را به تنهایی در دستگاه مایکروفر قرار داد. اگر قصد گرم کردن به این روش را داریم باید حتما چیزی درون لیوان قرار داده شود تا انرژی کسب شده توسط آب پخش گردد . مثلا یک همزن چوبی یا چای کیسه ای یا چیز دیگر. اما به هر حال بهترین راه جوش آوردن آب استفاده از کتری است و نه مایکروویو .
توضیح: یکی از افرادی که این مطلب را توسط ایمیل دریافت کرده گویا برای تایید صحت مطلب فوق به شرکت جنرال الکتریک طی ایمیلی آن را گزارش میدهد . پاسخ
شرکت جنرال الکتریک: از تماس شما متشکریم. خیلی خوشحال میشوم که بتوانم به شما کمکی کنم. ایمیلی که شما دریافت کردید صحیح است. آب یا هر مایعی که اشعه ی مایکروویو کسب میکند و به دمای جوش میرسد الزاما همیشه به حالت جوشش حباب نمایان نمیشود ( و قل قل نمیکند). بلکه ممکن است دمای بسیار زیادی کسب کند اما همچنان بیحرکت و بدون حباب بماند و قل قل نکند مایع یا آبی که دمای فوق العاده زیاد را توسط امواج مایکروویو کسب میکند ممکن است پس از حرکت دادن و یا هم زدن و یا مثلا قراردادن چای کیسه ای در آن به حالت ظاهری جوشیدن برسد و قبل از آن هیچ نشانه ای از جوشیدن و دمای بالا از خود نشان ندهد . برای جلوگیری از این اتفاق و جلوگیری از صدمه دیدن هرگز هیچ مایعی را به اندازه یک لیوان، بیشتر از دو دقیقه در مایکروویو قرار ندهید. همچنین بعد از خاموش شدن مایکروفر اجازه دهید سی ثانیه مایع همچنان در مایکروفر باقی بماند و آن را قبل از سی ثانیه بیرون نیاورید .
بطریهای نوشابه گازدار را در قسمت جایخی یخچال یا در بخش فریزر یخچال-فریزر نگذارید. چون پس از انجماد کامل مایع درون بطری، در بطری باز میشود یا بر اثر فشار زیاد به بطری، بطری میشکند و مایع آن در داخل یخچال پراکنده میشود. در این صورت شما مجبورید دقایقی برای تمیز کردن ترکیدگی بطری، در یخچال را باز بگذارید که موجب اتلاف انرژی میشود.
همچنین قوطیهای کنسرو، رب گوجهفرنگی،گالنها و بطریهای حاوی شربت، ترشیجات و شیشههای مربا و عسل را در یخچال نگذارید. اینها فضای یخچال را اشغال کرده و موجب افزایش مصرف انرژی یخچال-فریزر میشوند.
اگر لاستیکهای دور در یخچال و فریزر خراب باشد، داخل فریزر مقدار زیادی برفک میزند. نوارهای لاستیکی در یخچال و فریزر به مرور زمان انعطاف خود را از دست داده و جدا میشوند و این سبب ایجاد برفک میشود. سالی، یک بار سالمبودن این نوارها را کنترل کنید تا در صورت کوچکترین نشت هوا، آنها را تعویض کنید.
برفک یخچال و فریزر را بهصورت منظم آب کنید، چون با افزایش ضخامت برفک، مصرف انرژی بالا میرود. شما میتوانید یخچالهای مجهز به سیستم برفک آبکن اتوماتیک را انتخاب کنید تا مصرف انرژی کاهش پیدا کند.
برای از بین بردن بوی بد یخچال میتوانید مقداری زغال را بکوبید و در کیسههای پارچهای نازکی بریزید و در طبقه بالای یخچال بگذارید. هرچند هفته یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره بتوانید از آن به عنوان بوگیر استفاده کنید.
ابتدا پنیر را در یک ظرف در دار بریزید و چند حبه قند را نیز در ظرف بیندازید و در آن را خوب ببندید و آن را در گوشه اى بگذارید. پس از مدتى که ظرف را باز کردید خواهید دید که پنیرها کپک ندارند زیرا همه کپک ها جذب قند شده اند. یادتان باشد که قندها را حتماً دور بریزید!
عسل به شدت اسیدی است ،بنابراین باید از نگهداری آن در ظروف فلزی خود داری کرد چون بعد از مدتی فلز را خورده و خراب می کند .برای نگهداری عسل در حجم زیاد،استفاده از ظروف استیل و گالوانیزه و برای مصرف خانگی ظرفهای شیشه ای ،لعابی و سفالی تو صیه می شود .اگر عسل در اتاق یا یخچال نگهداری می شود باید درب آن را محکم بسته زیرا عسل ،آب موجود در هوا را به خود جذب می کند و پس از مدتی رقیق و آبکی می شود.همچنین عسل بوهای خارجی را نیز بسیار سریع جذب می کند ،بنابرابن نباید آن را نزدیک موادی چون پارافین ،قیر،بنزین ،ماهی دودی و .... نگه داشت.
ذرّات ریز مواد رنده شده روی شیارهای آن باقی میمانند و به سختی جدا میشوند. شستن رنده نیز با کمک ناخنها باعث شکستن و خرد شدن آنها و کنده شدن پوست انگشتان میشود. برای جلوگیری از چسبیدن ذرات ریز مواد غذایی به رنده قبل از مصرف آن را چرب کنید.
برای استفاده از ماشین های ظرفشویی لازم است به نکات زیر توجه شود:
- تا حد امکان از برنامه کوتاه مدت (کم مصرف) استفاده کنید. همچنین اگر ظرفها را پیش از قرار دادن در دستگاه با یک دستمال تا اندازه ای پاک کنیم. امکان استفاده از برنامه کوتاه بیشتر است. اگر ظرف ها فقط کمی کثیف هستند از یک چرخه شستشوی سبک استفاده کنید. زیرا در این روش به دلیل استفاده کمتر از آب گرم و کاهش زمان کار دستگاه انرژی کمتری مصرف خواهد شد.
- حتی الامکان از ظرفیت کامل ماشین ظرفشویی استفاده کنید. تعداد ظرفها تغییری در مصرف آب ماشین نمی دهد . پس بهتر است ظرفها را در طول روز داخل ماشین جمع کنید و سپس یکبار در ساعات غیر اوج مصرف آنرا بکار اندازید.
- از پودر ظرفشویی به اندازه لازم استفاده کنید؛ زیرا ریختن پودر زیاد؛ هیچ تاثیری در تمیز تر شدن ظرف نخواهد داشت.
- ظرفها را مطابق دستورالعمل تولید کننده در ماشین قرار دهید همه ردیفها را پر کنید تا از آب و انرژی حداکثر استفاده بشود. اما این کار بگونه ای باشد که گردش آب به راحتی صورت گیرد تا ظرفها کاملاً تمیز گردد.
- پیش از قراردادن ظرفها در ماشین باقیمانده غذا را پاک کنید و مایعات را خالی کنید. بقیه کار را ماشین ظرفشویی انجام میدهد. اگر مجبور شدید که ظرفها را پیش از گذاشتن در ماشین آب بکشید حتی الامکان از آب سرد استفاده کنید.
- از یک منبع آب گرم ارزان قیمت برخوردار هستید؛ در صورت امکان آن را مستقیماً به ماشین ظرفشویی وصل کنید.
- دستگاه را حتی الامکان در ساعتهای پیک مصرف روشن نکنید.
- نظافت منظم؛ عمر دستگاه را افزایش و مصرف انرژی آن را کاهش میدهد.
- ماشین ظرفشویی را دور از یخچال قرار دهید زیرا ماشین ظرفشویی در هنگام کار تولید حرارت مینماید و مصرف انرژی یخچال را بالا میبرد.
- در صورتی که ماشین ظرفشویی شما سیستم خشک کن بدون گرما دارد؛ از آن استفاده کنید. اگر دستگاهی دارید که قدیمی تر است و مجهز به این سیستم نیست میتوانید بعد از پایان شستشو ظرفشویی را خاموش کنید و در آن را باز بگذارید تا جریان هوا ظرفها را خشک کند.