برای از بین بردن بوی رنگ، موقع رنگ آمیزی اتاق، به هر لیتر رنگ، دو قاشق عصاره یا اسانس وانیل اضافه کنید. در غیر این صورت در یک ظرف آب سرد که در وسط اتاق گذاشته اید، مقداری پیاز خرد شده بریزید.
اگر پنجره منزل شما (از نوع لولا دار) سفت شده و باز نمی شود، هیچگاه مستقیماً به چهارچوب پنجره ضربه نزنید، بلکه یک قطعه تخته صاف روی قابی که لولا دارد بگذارید، با یک چکش روی این قطعه ضربه بزنید تا پنجره آزاد شود. این کار از آسیب دیدن رنگ پنجره جلوگیری خواهد کرد.
با توجه به زیانهای بهداشتی و اقتصادی ناشی از وجود سوسکها در اماکن لازم است که محیط زیست انسانی از وجود این حشرات پاک شده و پیشگیریهای لازم جهت جلوگیری از پیدایش و ازدیاد آنها به عمل آید.
بهسازی محیط بهترین روش مبارزه با سوسکها است که طی آن لازم است پناهگاههای سوسکها از بین برده شوند.
برای این منظور باید در چهارچوب درهای فرسوده تعویض شوند و کلیه شکافهای دیوارها، کف، سقف، درزهای بین پلهها و …. با سیمان یا مصالح دیگر دقیقاً گرفته شوند. گاهی لازم است بندکشی بین کاشیهای دیوار و کف و حاشیه و اطراف قرنیزها تشدید گردد.
حفظ بهداشت، نظافت ساختمانها و جمعآوری، حمل و دفع بهداشتی زباله در داخل اماکن و معابر تاثیر مستقیم بر کاهش تعداد سوسکها دارد.
از ریخت و پاش مواد غذایی و انبار کردن پس ماندههای مواد غذایی و نان خشک در ساختمانها باید جلوگیری شود.
پوشاندن آب انبارها و مخازن آب، دفع صحیح فاضلاب، نصب صحیح و تراز نمودن سیفونها، خشکاندن محیطهای مرطوب، گذاشتن توری در مدخل هواکش فاضلابها و چاههای فاضلاب و گذاشتن سرپوش کفشویهها از ورود و خروج سوسک و لانه گزینی این حشره جلوگیری میکند
همانطور که میدانید، اگر یک جسم سنگین را روی موکت قرار دهید. در آن قسمت فرو رفتگی بوجود می آید. برای جلوگیری از فرورفتگی موکت باید یک تکه موکت بریده را زیر جسم سنگین قرار دهید و یا از تکه های سه لایی چوبی، حلبی یا پلاستیکی استفاده کنید.
اگر باز هم اثر فرو رفتگی بعد از برداشتن اشیاء باقی مانده بود به این روش عمل کنید:
یک حوله ی خیس را روی محل فرو رفتگی بگذارید و مدت یک روز بگذارید به همین حال باقی بماند. سپس حوله را برداشته کمی صبر کنید تا خشک شود، و بعد روی آن را برس بکشید تا پرزها به حالت اول خود برگردنند.
توصیه می شود که فقط در صورت مزاحمت جدی مورچه ها ، آنها را ازبین ببرید
مورچه های خانگی اغلب حشرات مفیدی هستند که با شکار کردن حشرات کوچک و تخم ها و نوزادان آنها و جمع آوری ذرات مواد غذایی از نقاط غیر قابل دسترس ، به ما در تمیز کردن خانه کمک می رسانند.
بنابراین بهتر است با این حشرات مهربان تر باشیم وضمن رعایت نکاتی که برای دور نگاه داشتن آنان ارایه می شود، فقط درصورت مزاحمت جدی و بالابودن جمعیت این حشرات درخانه به عنوان آخرین راه حل ، از تله گذاری و یا راه های پیشنهادی برای از بین بردن آنها استفاده کنید.
1- مهم ترین اقدام در دور نگه داشتن مورچه ها ، محروم کردن آنان از دسترسی به مواد غذایی در خانه است .
2- نگهداری مواد غذایی ، به ویژه خوراکی های شیرین مانند قند، شکر ، عسل ، مربا ، شیرینی ، شکلات در ظروف دربسته .
3- جمع آوری بقایای مواد غذایی .
4- شستشو و جارو کردن روزانه کف و سطوح آشپزخانه و اتاق ها .
5- تمیز کردن مرتبط سطوح مانند کف آشپزخانه ، میز ناهارخوری و داخل کابینت ها بادستمال خیس شده در سرکه ، (مورچه ها را دور نگاه می دارد).
وقتی از مایع ظرفشویی استفاده میکنید دستهای شما خشک و زبر میشود برای حل این مشکل، مقداری جوش شیرین به مایع ظرفشویی اضافه کنید تا پس از شستن پوست، دستان شما آسیب نبینند.
1 – میوه هایی که برای مربا در نظر می گیرید ، سالم و بدون لک بوده و زیاد رسیده نباشند .
2 – در صورتی که شکر تمیز نبوده و رنگ آن زرد است ، می توانید برای هر یک کیلو شکر، یک عد سفیده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنید و آن را به شربت در حال جوش اضافه کرده ، از صافی ظریف رد کنید تا رنگ آن سفید و شفاف شود .
3 – برای این که مربای مورد نظرتان نرم و لطیف شود ، حتماً میوه ها را قبل از اضافه کردن به شکر، بپزید ، زیرا شکر باعث سفت شدن پوست میوه می شود .
4 – شربت مربا را آن قدر بجوشانید تا قوام بیاید ، یعنی اگر مقداری از مربا را در نعلبکی بریزید و با یک قاشق وسط آن خطی بکشید ، دو قسمت کاملاً جدا به وجود بیاید .
5 – همیشه برای یک کیلو میوه ی ترش ، یک کیلو شکر و برای یک کیلو میوه ی شیرین ، 750 گرم شکر در نظر بگیرید .
6 – هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید . صبر کنید تا خنک شود .
8 – برای جلوگیری از شکرک زدن مربای میوه های شیرین از آبلیمو استفاده کنید . علت شکرک زدن مربا، جوشیدن بیش از حد آن است. در این شرایط بهتر است یک تا دو فنجان آب جوش به آن اضافه کرده، بگذارید 4-3 جوش بزند. سپس کمی آبلیمو به آن اضافه کنید تا شکرک مربا برطرف شود .
9 – ممکن است مربا بعد از مدتی کپک بزند. در این شرایط شربت مربا به اندازه کافی ، قوام نیامده است. برای برطرف کردن این مشکل باید مقداری شکر به مربا اضافه کرده، بگذارید کمی بجوشد . فراموش نکنید در صورتی می توانید این کار را انجام دهید که مقدار کپک آن کم باشد و ترش نشده باشد .
10 – همیشه، آبلیمو را 15-10 دقیقه قبل از برداشتن ظرف مربا از روی حرارت به آن اضافه کنید .
11 – ظرفی را که برای پخت مربا استفاده می کنید ، باید لعابی باشد ، به جز مربای به که بهتر است درظرف مسی پخته شود.
12 – موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نکند ، به جز مربای به که باید حتماً در ظرف را بگذارید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود.