عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 12 / 3 / 1391
بازدید : 1422
نویسنده : علیرضا سعادتی



عینک آفتابی برای جلوگیری از صدمه دیدن چشم هاست نه برای اینکه روی سر و زیر چانه قرار بگیرد. تبلیغات متعدد شرکت های معروف عینک سازی که از حضور بازیگران و ورزشکاران معروف برای پوسترهای تبلیغاتی خود استفاده می کنند بی تردید در گسترش مصرف این نوع عینک ها نقش عمده ای دارد.

به هر حال این واقعیت غیرقابل انکار است که بیش از ۸۰ درصد افرادی که عینک آفتابی می خرند نه به قصد حفاظت چشم از آفتاب که به قصد پیروی از مد، عینک انتخاب می کنند و استفاده از عینک های نامناسب و غیراستاندارد می تواند عوارض بسیار بدی برای چشم به همراه داشته باشد. جهت اطلاع اینکه یک عینک آفتابی مناسب باید واجد چند ویژگی باشد که از سوی انجمن اپتومتری آمریکا تعریف شده است:

1. شیشه های عینک باید حداقل 99 درصد اشعه ماورای بنفش خورشید را جذب کند.

2.
به میزان ۹۰ـ ۷۵ درصد از شدت نور مریی بکاهد. خود انجمن اپتومتری آمریکا اعلام کرده که عمده عینک های مد روز فاقد این ویژگی هستند.

3.
باعث تغییر ماهیت نور و تصاویر نشود.

4.
شیشه ها باید خاکستری، سبز یا قهوه ای باشند که رنگ خاکستری ارجحیت دارد. همچنین عینک آفتابی باید کل فضای چشم و اطراف محوطه قرارگیری چشم در صورت را در بر بگیرد.

مطالعات نشان داده است که اشعه ماورای بنفش از اطراف قاب عینک های آفتابی کوچک با شیشه های گرد عبور کرده و به چشم می رسند. اشعه ماورای بنفش می تواند شانس ابتلا به بیماری های خطرناک چشمی نظیر آب مروارید، تحلیل رفتگی و آسیب به شبکیه و حتی آفتاب سوختگی چشم شود. پوست اطراف چشم نیز نسبت به نور آفتاب و سوختگی به شدت حساس است.

شیشه برخی از عینک های آفتابی برای بهبود کیفیت آنها مات هستند ولی این شیشه های مات توسط انجمن چشم پزشکی آمریکا توصیه نمی شود. برای تشخیص اینکه شیشه عینک کیفیت مطلوبی دارد در اینجا یک راه ساده عنوان می شود. عینک را در فاصله ای صحیح از چشم بگیرید و از داخل آن با یک چشم بسته به یک جسم مربع یا مستطیل شکل نگاه کنید. عینک را آرام از یک ضلع به ضلع دیگر و سپس از بالا به پایین حرکت دهید. اگر خطوط آن جسم مثلاً کاشی کف اتاق راست و مستقیم بودند، عینک عدسی های خوبی دارد. اگر خطوط منحنی شدند (بخصوص در مرکز عدسی) عینک دیگری را امتحان کنید.

توجه داشته باشید که رنگ شیشه ها مطلقاً ربطی به کیفیت آنها ندارد. برخی از عینک های آفتابی شیشه های آیینه ای دارند. این شیشه ها گرچه به خوبی شدت نور مریی را کاهش می دهند ولی الزاماً قادر به جذب کامل اشعه ماورای بنفش نیستند. گرچه اشعه ماورای بنفش به طور کلی پدیده مضری است ولی افرادی که مبتلا به بیماری های شبکیه چشم هستند باید مراقبت بیشتری از چشم های خود به عمل آورند.

این افراد باید به عنوان یک اقدام احتیاطی هر زمان که از خانه خارج می شوند عینک آفتابی به چشم داشته باشند. ناگفته نماند که لنزهای خارج چشمی (لنزهای تماسی) به خودی خود جلوی اشعه ماورای بنفش را نمی گیرند مگر اینکه چنین قابلیتی در طراحی و ساخت آنها لحاظ شده باشد.

بنابراین اگر لنز می گذارید باید از عینک آفتابی هم استفاده کنید. اما حتی بهترین عینک های آفتابی هم در برخی موارد نمی توانند از چشم حفاظت کنند.نگاه کردن به نور جوشکاری، نورهایی که به طور مصنوعی پوست را برنزه می کنند، انعکاس نور در برف و نگاه کردن مستقیم به خورشید به خصوص هنگام کسوف از مواردی هستند که حتی با وجود استفاده از عینک آفتابی به چشم آسیب می رسانند. برای محافظت چشم از آسیب های این نورها باید با چشم پزشک خود مشورت کنید.

امروزه عینکهای آفتابی بویژه در میان جوانان رواج زیادی یافته است متاسفانه در اغلب موارد از این عینک ها به عنوان وسیله تزئینی استفاده می شودو به همین خاطر در انتخاب نوع آن دقت کافی نمی شود همچنین عده ای عینک آفتابی را وسیله ای غیر ضروری می دانند ولی عینک های آفتابی دارای فوایدی نیز می باشند البته اگر درست انتخاب شوند ودر محیطهایی که نور شدت زیادی دارد عینک های آفتابی به چند روش امکان دید را بهتر خواهند کرد.

در روزهایی که نور خورشید شدت زیادی دارد گیرنده های نوری شبکیه تحریک می شوند و حساسیت کنتراست آنها کاهش می یابد عینک های آفتابی زرد-نارنجی رنگهای بنفش ، آبی وسبز را جذب میکنند و این رنگها به صورت رنگ خاکستری با شدتهای مختلف دیده می شوند در مقابل رنگهای سبز ، زرد،نارنجی و قرمز با این عینکها بهتر دیده می شوند و کنتراست رنگ افزایش می یابد البته با این عینکها ، رنگ ها ممکن است مقداری غیر عادی بنظر برسند بیمارانی که کنتراست رنگ آنها کاهش یافته است مانند مبتلایان به آب مروارید از این عینک ها سود می برند و یکی دیگر از فواید تقریبا تمام عینکهای آفتابی تیره این است که بیشتر آنها اشعه ماوراء بنفش را جذب می کنند.

مضرات عینکهای آفتابی :

این احتمال وجود دارد که عینکهای آفتابی بخصوص آبی روشن موجب صدمه به چشم شوند. دلیلی که برای این امر وجود دارد این است که مردمک در پشت این عینکها گشاد می شود و اگر عینک قادر به جذب مقادیر کافی از اشعه ماوراء بنفش نباشد مقدار بیشتری از این اشعه وارد چشم می شود وبه آن صدمه می زند در صورتی که عینکهای آفتابی مرغوب این اشکال را نخواهند داشت و این عینک ها بیشتر نور ورودی را جذب می کنند.

انتخاب عینک آفتابی:

فریم های نایلون یا کامپوزیت دوام بیشتری دارند. فریمهای سیمی انعطاف پذیرترند و امکان تعییر شکل مناسب آنها وجود دارد. عدسیهای شیشه ای از نظر خواص فیزیک نور بهتر هستند و دیرتر خش می افتند و عدسی های لاستیکی دیرتر می شکنند.

رنگ عینک آفتابی :

رنگهای کهربایی یا زرد برای فعالیت در محیطهای شفاف یا مه آلود مفید هستند این عینکها در ورزشهایی که نیاز به سرعت بالا دارند مانند اسکی مفید هستند زیرا با جذب نور آبی که تمرکز را بیشتر می کند کنتراست را افزایش می دهند. عینکهای دودی یا خاکستری بهترین انتخاب برای رانندگی و مصرف عمومی هستند با این عینک ها درک عمق تا حدودی مشکل دارد اما کنتراست بسیار خوب است. عینکهای آفتابی آبی یا بنفش برای استفاده در هیچ شرایطی مناسب نیستند زیرا کنتراست رنگ را کاملا از بین می برندتنها کاربرد این عینکها تبعیت از مد می باشد.




:: موضوعات مرتبط: عمومی , ,
:: برچسب‌ها: عینک آفتابی , عینک , ویژگی های یک عینک آفتابی مناسب , شیشه های عینک , انتخاب عینک آفتابی , رنگ عینک آفتابی , مضرات عینکهای آفتابی ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وب سایت گروهی آبخورگ خوش آمدید شما می توانید در این وب سایت پست بگذارید مانند فیس بوک و ....

آبخورگ رو میشناسی؟

 تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان" دانلود فیلم آهنگ عکس و نرم افزار+یوزر پسورد جدید نود ۳۲  "و آدرس  abkhorgi.LoxBlog.com  لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com